با تشکر از فرید بابت ارسال جزییات

#ویزای_17a

@jobingermany

توضیحات کلی در مورد ویزای 17a برای رشته های

#پزشکی ،

#پیراپزشکی و

#تکنسین ها

@jobingermany

اگر شما از یک کشور غیر عضو اتحادیه اروپا اومدین ، به طور کلی به یک مجوز اقامت برای تشخیص صلاحیت حرفه‌ای ( Section۱۷a قانون اقامت ، یا Aufenthaltsgesetz ) نیاز دارین . برای دریافت این نوع ویزا و بعد از ارزیابی مدارک تون :

1-در نتیجه ارزیابی ( Anerkennungsbescheid ) ، مرجع یا سازمان مسئول ارزشیابی به شما بگه که شما باید آموزش‌های تئوری و یا عملی بیشتری رو برای دریافت کامل صلاحیت خود به پایان برسونید .

حالا مراجع ارزشیابی مدارک ، سازمان ها و ادارات مختلفی در آلمان هستن مثلا برای رشته های فنی IHK و HWK

برای اتاق عمل و بیهوشی DKG ، برای پزشکی Ärztekammer پرستاری Gesundheitsamt و …… که همه در قالب یک سایت به نام Anerkennung in Deutschland هست و باید اداره و ادرس مربوطه رو از توی این سایت پیدا کرد که همشون Anerkennung یعنی معادل سازی رو انجام میدن .

2-برای گرفتن ویزای #17a شما باید ثابت کنید که توانایی مالی کافی برای تامین مخارج خود در آلمان رو دارید . گواهی تمکن مالی از بانک حداقل به مبلغ 8640 یورو که این مبلغ در ویزای شما ثبت شده و شما باید این مبلغ را به همراه داشته باشید.

@jobingermany

3-برای شروع پروسه ارزشیابی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی حتما و حتما شما باید مدرک ب 2 داشته باشید . البته بعضی ایاالت ها معمولا انتهای پروسه که4-5 ماهی طول میکشه از شما مدرک زبان رو میخوان ولی با توجه به سختی امتحان و ثبت نام در امتحان و مشکلات دیگه باید جوری برنامه ریزی کنید که حتما موقعی که مدرک رو از شما خواستن آماده باشه.

همچنین برای اطلاعات بیشتر نسبت به مدارکی که برای این نوع ویزا باید ارائه بدین میتونید به آدرس زیر برید :

https://teheran.diplo.de/blob/2077210/72e0c3258e24905ebe26ed320a10652c/merkblatt-17a-f-data.pdf

مدارکی رو هم که برای ارزشیابی باید بفرستید معمولا در سایت مربوط به اون ایالت و شهر موجود هستش چه برای رشته های #پزشکی و پیراپزشکی و چه رشته های فنی . ولی برای اطمینان بیشتر قبل از ارسال مدارک حتما با اون سازمان مکاتبه کنید . به طور معمول این مدارک برای رشته های پزشکی و پیراپزشکی اینها هستن :

-کلیه مدارک تحصیلی ( دبیرستان ، پیش دانشگاهی )

– کلیه مدارک دانشگاهی ( لیسانس و فوق لیسانس و دکترا به همراه ریز نمرات )

– تعداد واحدهای عملی و تئوری گذرانده شده در دانشگاه به تفکیک

– گواهی های شغلی ( اینکه تو کدوم بیمارستان و کدوم بخش کار کرده دقیقأ مشخص باشه ) و مدارک و سرتیفیکیت های مختلف

– مدرک زبان آلمانی b2

– شرح وظایف و گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه

همه موارد بالا باید به تایید سفارت رسونده بشه و با پست ارسال بشه .

بعد از ارسال مدارک و اعلام نتیجه توسط سازمان مربوطه همونطور که در بالا هم گفته شده به شما دوره های تئوری و عملی تعلق میگیره که بسته به سوابق کاری و خیلی موارد دیگه که اون سازمان فقط میدونه بین 6-18 ماه میتونه باشه. بعد از گذروندن دوره و دریافت مجوز کار ، اجازه اقامت شما میتونه تا یکسال تمدید بشه تا شما شغل مناسبی پیدا کنید . این رو هم بگم که برای ثبت نام در سایت سفارت باید گزینه آخر یعنی سایر اقامتهای بلند مدت رو انتخاب کنید و روز مصاحبه مدارک مربوط به ویزای 17a رو ارائه بدین . همچنین شما میتونید مراحلی که باید طی کنید رو به طور خلاصه در گروه با هشتگ های پرستاری ، پزشکی ، دندانپزشکی سرچ کنید.

@jobingermany

اگر شما میخواین هم‌زمان در طول انجام دوره انتخابی تون کار کنید ، اامکان پذیر هستش: در حوزه خودتون ، این میتونه برای بیشتر از ۱۰ ساعت در هفته باشه برای مثال ، در حین انجام یک دوره مقدماتی در #پرستاری ، شما می‌تونید بیش از ده ساعت در هفته برای کارفرمای آینده خود مثلا به عنوان دستیار یا بهیار و … کار کنید .

در آخر این رو هم بگم که این ارزشیابی برای رشته های #فنی و #تکنسین ها هم قابل انجام هست . برای دوستانی که مدرک دانشگاهی لیسانس ندارند اما #کاردانی

#فوق_دیپلم

@jobingermany

یا مدرک حرفه ای معتبر همراه با سابقه کار مرتبط و مستند دارند، مراحل به شکل زیر هستش:

بهترین کار اینه که قبل هر کاری مدارکتون رو بفرستید برای ارزشیابی. دقیقا همون سایتی رو که در بالا اشاره کردم . در قسمت جستجوی #ارزشیابی نام دقیق شغلتون رو وارد کنید، بهتون میگه چه سازمانی مسوول ارزشیابی مدرکتون هست

https://www.anerkennung-in-deutschland.de

بعد باید بیینید کدام ویزای کاری به شرایطتون میخوره.

برید لیست مشاغل مورد نیاز آلمان positivliste# رو بخونید، اگر شغل شما توش باشه میتونید با مدرک ارزشیابی شده ویزای جستجوی کار بگیرید:

www.arbeitsagentur.de/positivliste

در صورتی که نتیجه ارزشیابی مثبت باشد اما الزام به گذراندن دوره فنی یا آزمون باشد، ابتدا ویزای ارزشیابی (مطابق بند #17a قانون اقامت آلمان میگیرید، سپس در آلمان بعد از گذراندن دوره یا آزمون، ویزای جستجوی کار میگیرید (بدون نیاز به بازگشت).

گذشته از همه اینها در سایت های کاریابی دولتی و خصوصی پروفایل بسازید و خیلی جدی برای آگهی های کاری متناسب اپلای کنید:

https://jobboerse.arbeitsagentur.de

https://www.xing.com

حتی اگر نتونید از ایران کار پیدا کنید این ارتباطات فعال با کارفرماهای آلمانی، برای سفارت و کارفرماهای بعدی بسیار با ارزش هستند.

@jobingermany

همچنین برای مشاوره و راهنمایی برای ارزشیابی میتونید از اتاق بازرگانی ایران و آلمان، بخش مشاوره ارزشیابی کمک بگیرید:

صفحه اصلی

ضمنا، با توجه به زمان طولانی بیشتر از یک ساله انتظار برای وقت مصاحبه، به این دسته از دوستان (که مدرک دانشگاهی لیسانس و بالاتر ندارند) اکیدا توصیه میکنم روی زبان تمرکز بیشتری داشته باشن و حداقل تا سطح ب 2 رو حتما یاد بگیرن و حتما برای ارسال مدارک برنامه ریزی داشته باشن چرا که تمام این مراحل بسیار زمانبر هستند و قطعا ظرف یک سال آماده نخواهد بود.

با آرزوی موفقیت شما دوستان عزیز.

@jobingermany

از کانال مهاجرت از طریق کار به آلمان

کانال تلگرام امید آهنگرانی:

@omidahangarani